میدونین استاندارد RoHS چیست و چه محصولاتی این گواهینامه رو می تونن بگیرن؟
در این ویدئو با ما همراه باشید… شاید نام استاندارد RoHS رو شنیده باشین، اما با ماهیت این استاندارد یا شرایط اعطاء اون به تجهیزات الکترونیکی چقدر آشنایی دارین ؟ عبارت RoHS که مخفف شده Restriction of Hazardous Substances Directive هست ، در واقع معرف قانونی میشه که در اروپا برای وسایل برقی و تجهیزات الکترونیکی وضع شده. کارخانه های محصولات مذکور گاهی اوقات از موادی استفاده میکنن که می تونه برای سلامت انسان یا محیط زیست مضر باشه.
RoHS در واقع میزان استفاده از برخی از این مواد رو تنظیم میکنه و برای نخستین بار در اول جولای 2006 رسما فعال شده و بر اساس توافقات، وجود ۶ ماده رو که شامل: سرب، جیوه، کادمیوم، ترکیبات کروم شش بار مثبت، پلی برومینات بی فنیلز و پلی برومینات دی فنیل اِتر خطرناک اعلام کردش.
البته در جولای 2019 چهار نوع اسید هم به این مجموعه اضافه شد. به این ترتیب RoHS به منظور کاهش مخاطرات این مواد علاوه بر حفظ محیط زیست، به حفظ سلامت کارکنان کارخانه ها و بازیافت مواد اونها هم به نوعی نظارت میکنه.
از بین بردن مواد مذکور بدون شک به صورت آنی امکان پذیر نبوده و نیست؛ لذا این استاندار معافیت هایی رو برای کارخانه ها منظور کرده تا بتونن بصورت تدریجی اقدام به دفع این مواد از چرخه تولید خودشون بکنن.
این معافیت ها به کارخونه ها این امکان رو داد تا بتونن اقدام به شناسلیی این مواد و جایگزینی اونها در طول زمان بکنن و اگه زمانی که مهلت قانونی معافیت ها به سر بیاد، کارخانه ها می تونن مجدداً درخواست تمدید معافیت ها رو بدن.
در این بین قوانین RoHS برای چندین مرحله به روز رسانی شدن و مسلما همچنان به روز سانی خواهند شد.
کمپانی ها باییستی به منظور کاهش میزان خطرات مواد مضر ، تحت نظارت شدید قرار بگیرن تا در چرخه تولید به درجه اطمینان مطلوبی برسن.
یکی از معتبر ترین ناظران و ارائه دهندگان گواهینامه RoHS BACL هستش. این شرکت در مناطق مختلف جهان شعبات مختلف آزمایشگاهی داره و با تست قطعات مختلف ، گواهینامه مورد نظر رو برای دستگاه های عاری از مواد ذکر شده صادر میکنه.